Lompepai
Aktiver skjermlås
Forhindre at enhetens skjerm slår seg av, slik at du fortsatt kan se informasjonen som vises på skjermen.
i

Lompepai

Vanskelighetsgrad:
45
Minutter

INGREDIENSER

  • Lomper
  • Skinke (skåret i strimler eller terninger)
  • Broccoli (kuttet i små buketter)
  • Revet ost (cheddar, mozzarella eller en blanding)
  • Egg (ca. 2-3, avhengig av størrelsen på paien)
  • Melk (ca. 1 dl)
  • Salt og pepper
  • Eventuelle ekstra krydder eller urter etter ønske (f.eks. tørket oregano eller basilikum)

slik lager du det

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Smør en paiform eller en ildfast form med litt olje eller smør.
  3. Legg lompene i formen og press dem forsiktig ned slik at de former en pai-bunn.
  4. Fordel skinkestrimler og broccolibuketter jevnt over lompene.
  5. I en egen bolle, visp sammen egg, melk, salt og pepper. Du kan også tilsette ekstra krydder eller urter etter smak.
  6. Hell eggeblandingen forsiktig over fyllet i paien.
  7. Dryss over revet ost etter ønsket mengde.
  8. Stek lompepaien i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til eggeblandingen er stivnet og toppen er gyllenbrun.
  9. Ta paien ut av ovnen og la den avkjøles litt før servering.